השבוע הייתה לי השראה מ"הנונות" של דרום איטליה, הסבתות שמכינות מאכלים ביתיים עשירים, מחברות טעמים מכל מה שיש.
אז הסיר שהכנתי הפעם מחובר לחומרי הגלם שלנו - תרד ערבי, בר ירוק רענן.
2 צפייה בגלריה
תרד ערבי, שעועית, בשר ופסטה קצרה
תרד ערבי, שעועית, בשר ופסטה קצרה
תרד ערבי, שעועית, בשר ופסטה קצרה
(צילום: פרטי)
אפשר כמובן לבחור בעלים הירוקים אחרים שהשווקים מציעים עכשיו. הכל הולך בסיר שאפשר להכניס אליו מה שרוצים והכל מתחבר: תרד תורכי שהוא עדין יותר, עולש, מנגולד.
לתרד ולבר הוספתי בשר קצוץ, שעועית בובס ופסטה קצרה. צלחת כזו של תבשיל שהוא בין מיניסטרונה לנזיד ממיסה את כולם - גדולים וקטנים ובעיקר רעבים.
קראו גם:

תרד ערבי, שעועית, בשר ופסטה קצרה

התרד
700 גר' תרד או כל ירוק שאוהבים (מנגולד, עולש, חוביזה ועוד)
מי מלח
ההכנה:
בסיר גדול מרתיחים מים עם מי מלח, מוסיפים בשלבים את עלי התרד לשתיים-שלוש דקות ומיד מעבירים למסננת ומצננים.
קוצצים גס מאוד. מניחים בצד.
תערובת הבשר:
500 גרם בשר טחון עדיף בקר
3 בצלים קצוצים דק
כפית פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
מלח
מעט שמן לטיגון
2 צפייה בגלריה
תרד ערבי, בר ירוק רענן
תרד ערבי, בר ירוק רענן
תרד ערבי, בר ירוק רענן
(צילום פרטי)
ההכנה:
מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מגבירים לאש הכי גבוהה, מוסיפים בהדרגה את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירוק הגושים.
לאחר כשבע דקות מתבלים. זה הזמן להוסיף גם צ'ילי גרוס למי שאוהב ולטגן עוד כמה דקות.
מוסיפים את התרד החלוט והקצוץ, מטגנים יחד תוך כדי ערבוב עדין, עוד מורידים מהאש ומניחים בצד.
בסיס התבשיל
בצל גדול קצוץ דק
כמה עגבניות בשלות קצוצות
2 גזרים חתוכים לקוביות
5 גבעולי סלרי קצוצים גס
6 שיני שום פרוסות
כפית פלפל שחור
כף שטוחה אורגנו או טימין לימוני
2 כוסות שעועית רגילה או בובס (אפשר גם וגם), מושרית לילה ומרוככת
ליטר מים רותחים
2-3 כוסות פסטה קצרה מבושלת אל דנטה
צנוברים קלויים (לא חובה)
ההכנה:
מרככים את השעועית. משרים לילה (אפשר גם להשתמש בקפואה).
שוטפים, מסננים ומבשלים עם הרבה מים עד ריכוך בין שעה לשעתיים (תלוי בסוג השעועית).
בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים בשלבים את השום, הסלרי והגזר. מטגנים כמה דקות על אש בינונית, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומטגנים יחד עוד כחמש דקות.
מוסיפים מים רותחים ואת השעועית המרוככת עם כוס מהנוזל ומחצית מכמות הבשר. מבשלים יחד כשעה.
אני ממליץ להעביר לתנור שחומם מראש ל־120 מעלות כדי לתת לתבשיל לקבל גוף.
בהגשה מוסיפים את הפסטה ואת מחצית כמות הבשר ששמרנו בצד.
יוצקים מעט שמן זית ומפזרים צנוברים קלויים.