אף אחד לא יחליף את מתכון הקניידלך או החריימה של סבתא, את הגפילטע פיש המסורתי או את הארטישוק הממולא שעובר במשפחה מדור לדור.
אבל מה עושים עם הקינוח?
שני מתכוני קינוחים לליל הסדר: שוקולד נוגט עשיר ופודינג אורז מתקתק בגימור קרמל.
2 צפייה בגלריה
שוקולד נוגט
שוקולד נוגט
שוקולד נוגט
(צילום: סטודיו teka)
אחרי ארבע כוסות ומי יודע כמה מנות, מזל שיש בשבילם קיבה נפרדת.
קראו גם:

שוקולד נוגט

מה צריך:
200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו)
400 גרם שוקולד לבן
400 גרם קרם קקאו
200 גרם אגוזי לוז קלויים
מעט מלח
ההכנה
חתכו את השוקולד המריר והמיסו אותו בטכניקת "אמבט מרים" (השריה בכלי נירוסטה מעל אדי מים רותחים).
ניתן גם להמיס את השוקולד במיקרוגל על מנת להימנע משריפת השוקולד יש לחממו בטמפרטורה הנמוכה ביותר למשך דקה, לבדוק אם נותרו גושים ולהוסיף זמן חימום בעת הצורך.
כאשר השוקולד נמס לחלוטין מרחו אותו על בסיס תבנית ומצדדיה, באופן אחיד שיכסה את כל התבנית. הפכו את התבנית על מנת להוציא את השוקולד העודף והניחו את המגש במקרר למיצוק השוקולד.
כאשר השוקולד מוצק, חזרו על הפעולה בכדי שכל חלק בתבנית יהיה מכוסה בשוקולד. את השוקולד העודף שמרו בצד להמשך. החזירו את המגש למקרר עד שהשוקולד יתמצק.
לצורך הכנת המילוי, המיסו את השוקולד הלבן. כאן עדיף להשתמש ב"אמבט מרים", כיוון ששוקולד לבן נוטה להישרף במהירות.
כאשר השוקולד מומס לגמרי, הוסיפו קרם קקאו, אגוזי לוז חתוכים וחצי וקורט מלח. מזגו את המלית לתבנית המכוסה בשוקולד, והחזירו את התבנית למקרר עד שגם המילוי יתמצק.
לאחר מכן, הוציאו את התבנית מהמקרר, המיסו את שארית השוקולד המריר ששמרתם בצד ומזגו את השוקולד המומס על כל המילוי. החזירו את התבנית למקרר למשך 2-3 שעות.
הוציאו את התבנית והגישו את הנוגט בטמפרטורת החדר.
2 צפייה בגלריה
פודינג אורז
פודינג אורז
פודינג אורז
(צילום: סטודיו teka)

פודינג אורז

מה צריך:
(8 מנות)
1 ליטר חלב עזים
קליפת לימון
1 מקל קינמון
1 כפית מלח
2 כפות ליקר אניס
100 גר' אורז
100 גר' סוכר
סוכר לקישוט (אופציה)
מים
ההכנה:
חממו בסיר חלב עזים עם קליפת לימון, מקל קינמון, מלח וליקר אניס עד לרתיחה, הסירו מהאש והניחו לתערובת להתקרר במשך כ-10 דקות.
בסיר נפרד כסו את האורז במים רותחים, ובשלו בחום בינוני-גבוה עד שהמים נספגים באורז, הוסיפו את תערובת החלב והתבלינים ובשלו על אש קטנה במשך 40 דקות עד לשעה, ערבבו מדי פעם, עד שהתערובת מסמיכה והאורז רך.
הוסיפו את הסוכר ובשלו על אש קטנה למשך 10 דקות נוספות. מזגו את פודינג האורז לתוך 8 קעריות או כוסות והניחו להן להתקרר בטמפרטורת החדר, לפני שתאחסנו במקרר. קררו לגמרי לפני ההגשה.
לפני ההגשה ניתן לתת לקינוח גימור של שכבה דקה של קרמל או לפזר קינמון מגורר בחלקו העליון. עבור גימור הקרמל, פזרו אבקת סוכר מעל הפודינג וקרמלו באמצעות מבער.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה