הסופה "כרמל" הגיעה ונתנה לנו תזכורת, ששמירה על מערכת חיסון חזקה ויעילה היא, בין היתר, פועל יוצא של מה שאנחנו בוחרים לשים בצלחת שלנו.
1 צפייה בגלריה
סלט חורפי מחומם
סלט חורפי מחומם
סלט חורפי מחומם
(צילום: ענת לשם)
איזה מזל שהטבע כל כך מדהים וחכם, ובסל הירקות ניתן למצוא כל שנבקש על מנת לעשות זאת.
אם בחורף בא לכם שהסלט לא יהיה קר, כמובן שזה אפשרי (ואפילו מומלץ בימים קרים כמו אלה שצפויים לנו השבוע).
אז הפעם בחרתי להתמקד בירקות ירוקים ובשומר, שמכילים שפע של ויטמינים ומינרלים לחיזוק מערכת החיסון, לתגבר באנטיאוקסידנטים הייחודיים למשפחת המצליבים ובהם הברוקולי, וגם: בתרכובות הגופריתיות ונוגד החמצון קוורציטין שנמצאות בשפע בבצל.
קראו גם:
על מנת לשמור על כמה שיותר מהערכים שמרתי על מינימום בישול ויצרתי בעצם סוג של סלט מחומם.
ויש לי גם טריק שלמדתי בתאילנד: המלפפון שמתווסף לבישול יוצא פשוט נפלא. ובעצם, למה לא? זה פשוט סוג של זוקיני.

סלט חורפי מחומם

מה צריך?
2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
1 שומר בינוי חתוך גס לרצועות
כחצי ק"ג ברוקולי מופרד לפרחים או ברוקוליני
2 מלפפונים חתוכים לפסים
300 גרם טופו חתוך לקוביות וצלוי בשמן זית ורוטב סויה
מיץ מלימון גדול
מלח לפי הטעם
שמן זית
לקישוט ותוספת טעם וקראנצ':
שמן שומשום
חופן אצות וואקמה מיובשות
חופש זרעי שומשום מלא
מה עושים?
מחממים במחבת שמן זית
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להתרכך
מוסיפים את השומר והברוקולי ומקפיצים עד לריכוך הרצוי עבורכם
קצת לפני שמורידים מהאש מוסיפים את המלפפונים להקפצה ומתבלים במלח
כשמגיעים למידת העשייה שבחרתם מכבים את האש
מוסיפים את מיץ הלימון וקצת שמן שומשום ומערבבים
מפזרים למעלה את האצות וזרעי השומשום ומגישים.
בתיאבון, ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק