מקורי ומפתיע: מרק לזניה בשרי

מה צריך:
4 צפייה בגלריה
שלושה מרקים לימים הקרים
שלושה מרקים לימים הקרים
שלושה מרקים לימים הקרים
(צילומים: סטודיו Teka, דן פרץ)
חצי בצל
1 שן שום
200 גרם בקר טחון
400 גרם עגבנייה טבעית טחונה
1 עלה דפנה
חצי כפית אורגנו מיובש
חצי כפית טימין מיובש
50 מ"ל יין לבן
ציר עוף או ירקות 500 מ"ל
קראו גם:
6 עלי לזניה
מלח
פלפל שחור טחון
פפריקה מתוקה
שמן זית כתית מעולה
4 צפייה בגלריה
מרק לזניה
מרק לזניה
מרק לזניה
(צילום: סטודיו Teka)
איך מכינים:
מקלפים וקוצצים דק שום ובצל. מחממים מעט שמן זית כתית מעולה בסיר ומבשלים את השום ואת הבצל עם קורט מלח 5–10 דקות על אש נמוכה.
בינתיים מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה, קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים.
מוסיפים את כדורי הבשר לתבשיל, מגבירים את האש ומבשלים עד שהם משחימים.
מוסיפים עגבנייה קצוצה, עלה דפנה, אורגנו וטימין. מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם יין.
כשהאלכוהול מתאדה מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.
שוברים את עלי הלזניה לחתיכות ומוסיפים אותם למרק. מבשלים כעשר דקות או עד שהפסטה מוכנה.
מוסיפים מלח במידת הצורך ומגישים עם עוד מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
4 צפייה בגלריה
מרק ברוקולי, בצל ושמנת
מרק ברוקולי, בצל ושמנת
מרק ברוקולי, בצל ושמנת
(צילום: סטודיו Teka)

ירוק בעיניים: מרק ברוקולי, בצל ושמנת

מה צריך:
500 גרם ברוקולי (גבעולים ופרחים בחתיכות)
1 בצל קצוץ גס
1 אגוז מוסקט מגורד
חצי כפית מלח ים
1 כף חמאה
1 ליטר ציר מרק עוף
100–200 מ"ל שמנת לבישול
מלח
פלפל טחון טרי
מעט עלי בזיליקום
איך מכינים:
ממיסים בסיר חמאה, מוסיפים בצל ומטגנים עד שהוא משחים. שוטפים ומנקים את הברוקולי, חותכים את הגבעולים ומוסיפים לסיר.
מוסיפים ציר מרק ומבשלים את גבעולי הברוקולי עד שהם רכים.
מוסיפים את פרחי הברוקולי ומלח לסיר ומבשלים עוד כמה דקות. טוחנים את המרק בבלנדר מוט ומוסיפים שמנת.
מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מקשטים בעלי בזיליקום לפני ההגשה.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
4 צפייה בגלריה
מרק סלק
מרק סלק
מרק סלק
(צילום: דן פרץ)

עשיר בעשבי תבלין: מרק סלק

מה צריך:
10 קולרבי, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
100 גרם כרוב לבן, קצוץ דק
½ סלק, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
500 מ"ל מים
2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה של הרבלייף
1 כוס עשבי תבלין, איזה שאוהבים (שמיר, נענע, פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק), קצוצים דק
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
להגשה:
שמנת חמוצה 9% שומן
איך מכינים:
מניחים את קוביות הקולרבי, הכרוב לבן והסלק בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות, עד לריכוך.
מוסיפים את אבקת מרק העגבניות גורמה של הרבלייף (אפשר להחליף בשתי כפות אבקת מרק עגבניות רגיל) ו- ¾ כוס עשבי תבלין קצוצים.
טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
מחלקים לקערות הגשה, יוצקים מעל כף שמנת חמוצה ומפזרים את עשבי התבלין שנותרו.
המתכון באדיבות הרבלייף מתוך ספר מתכוני הבריאות "מבשלים דרך חיים"