בפורים מתמלאות הקונדיטוריות באוזני המן על טהרת הנוטלה, הפרג והאגוזים. הפעם קבלו טוויסט מפתיע: בבצק יש שקדים ותמרים, ובמילוי מככב האבוקדו, שהוא לא רק טעים להפליא, אלא גם עשיר בשומנים בריאים. יש בו חומצה אולאית (זו שנמצאת בשמן זית) והוא מסייע בהורדת רמות הכולסטרול בדם.
1 צפייה בגלריה
אוזני המן עם אבוקדו ותמרים
אוזני המן עם אבוקדו ותמרים
אוזני המן עם אבוקדו ותמרים
(צילום: ענת לשם)

אוזני המן ממולאות בהפתעות

16-20 יחידות, כשעה של הכנה
החומרים לבצק:
2 כוסות שקדים
15-20 תמרים רכים
החומרים למוס:
שני אבוקדו גדולים ורכים
כפית תמצית וניל
כף גדושה קקאו
8-10 תמרים רכים
הכנת הבצק:
טוחנים את השקדים במעבד מזון היטב
מוסיפים את התמרים וטוחנים יחד למעין בצק
מניחים בקירור לשעה
הכנת המוס:
טוחנים במעבד מזון או בלנדר את כל המרכיבים עד ליצירת מוס אחיד
מניחים במקרר לשעה
הרכבת המנה:
צרים מהבצק עיגולים ומשטחים אותם ביד
שמים בכל עיגול כפית מילוי וסוגרים כמו אוזני המן
אם נשאר לכם מוס ניתן להקפיא לארטיקים ממש שווים.
חג שמח וימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים