בימים האלה, שבהם כמעט כולם נמצאים בבית בחוסר ודאות בגלל התפשטות הקורונה, חשבתי שתבשיל סורי חלבי-צמחוני הוא פתרון נהדר לשאלה הנצחית: מה נבשל היום?
מדובר במתכון עשיר, קל להכנה ומזין. המצרכים נמצאים כמעט בכל בית, ואין ספק שמדובר במנה מנחמת מאוד שעושה שמח בלב. אפשר להכין ולהגיש לצד צזיקי וסלט, והופ - יש לנו ארוחה שלמה.
2 צפייה בגלריה
תבשיל לימי קורונה
תבשיל לימי קורונה
תבשיל לימי קורונה
(צילום: ריאן)

תבשיל בורגול חצילים

3 חצילים
3 כוסות בורגול גס )לא שוטפים את הבורגול)
4-3 עגבניות קלופות, קצוצות דק
3 בצלים קצוצים דק
פלפל חריף (לא חובה)
2 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כף כמון
כף נענע יבשה
מים רותחים
מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מקלפים את החצילים קילוף חלקי וחותכים לקוביות. מניחים על מגש, מפזרים מלח גס ומניחים בצד לכשעתיים. אין צורך לשטוף מהמלח.
חולטים את העגבניות, קולפים וקוצצים דק. מניחים בצד.
מטגנים את הבצל עם כשליש כוס שמן עד לקבלת צבע זהוב, מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים יחד עד לקבלת צבע יפה.
2 צפייה בגלריה
פתרון נהדר לשאלה הנצחית: מה נבשל היום?
פתרון נהדר לשאלה הנצחית: מה נבשל היום?
פתרון נהדר לשאלה הנצחית: מה נבשל היום?
(צילום: ריאן)
מוסיפים את העגבניות הקצוצות והפלפל החריף ומטגנים יחד כמה דקות. מוסיפים את רסק העגבניות ושאר התבלינים ומטגנים יחד כחמש דקות. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש, טועמים ומשפרים טעמים וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
במחבת נפרד, עדיף איכותית (טפלון), מחממים כשתי כפות שמן. מוסיפים את הבורגול ומטגנים (או יותר נכון קולים) אותו תוך כדי ערבוב על אש קטנה כמה דקות עד לקבלת צבע זהוב ומוסיפים אותו לתבשיל. מערבבים בעדינות, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש הכי נמוכה לכחצי שעה עד 45 דקות.

סלט רוקט ועגבניות

רוקט קצוץ גס
עגבניות אדומות בשלות קצוצות
בצל סגול קצוץ דק
שמן זית
מעט רכז רימונים (לא חובה אבל ישביח מאוד)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל הרכיבים ומוסיפים מעט סומק מעל בהגשה.