קבלו פילו גבינות ותרד אבל הפעם בשיטה קצת שונה, מקוצרת.
האמת שמאפה גבינות במשפחה זו התמחות של האחיות שלי, הן ממשיכות את דרכה של אמא.
אצלנו מכינים מאפים קטנים. מדובר בעיקר בארוחת שבועות או ארוחת פינוק מיוחדת. בכל מקרה זו התמחות ועיסוק שאני לרב מביט מהצד.
אבל הנה, אימצתי שיטה חדשה, פשוטה, קלה ומהירה. התוצאה שלה: תבנית משפחתית מפנקת וריחנית.
3 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
פילו גבינה ומנגולד
1 חבילת דפי פילו מופשרת
50 גרם חמאה מומסת + כשליש כוס שמן מעורבבים יחד
250 גרם גבינה בולגרית מלוחה מפוררת (אפשר גם גבינה רזה)
80 גרם פרמז'ן מגורר או קשקוול טורקי
חומרים לתערובת הירק:
חבילת מנגולד רק החלק הירוק שטוף וקצוץ לרצועות דקות
3-4 שיני שום כתושות
כף שמן זית
כפית פלפל שחור
2 כפיות נענע יבשה
חומרים לבלילה:
3 ביצים גדולות
חצי כוס חלב
שליש כוס שמן
חצי כוס סודה
מעט פלפל שחור
3 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
ההכנה:
מכינים את כל חומרי הגלם, בקערה מערבבים תערובת העלים, קערת בגינה מפוררת, קערת פרזמ'ן או קשקוול מגורר, קערת חמאה ושמן ומכאן הכל פשוט וזורם, רבע שעה והמאפה בתנור.
מניחים עלה של הפילו על משטח עבודה, מורחים בחמאה ושמן.
מניחים עלה נוסף ומורחים גם אותו. מפזרים מעל מעט גבינה מגוררת, מעט פרמזן ומעט מערובת העלים ומכווצים את העלים כמו וילון ואז מעברים לתבנית משומנת.
חוזרים על הפעולה הזו כשש פעמים עד שהתבנית מתמלאת. אני מציע שכל אחד יבחר את מידת העומס.
באופן אישי אני אוהב שהתבנית די דחוסה ועשירה אבל אפשר בהחלט לעבוד עם עלה אחד במקום שניים ולפתוח בין הכיווצים.
עוברים להכנת הבלילה. טורפים את הביצים יחד עם החלב והשמן מתבלים ומוסיפים את הסודה. כך התערובת הופכת לפתוחה ואוורירית. עכשיו יוצקים בעזרת מצקת בצורה שווה על העלים הממולאים.
3 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכחצי שעה עד 45 דקות תלוי בתנור, עד שהמאפה זהוב למעלה.
פורסים לריבועים יפים.מגישים לצד ביצים קשות, זיתים סורים שבורים, מלפפון כבוש, צזיקי, אפשר גם יוגורט פשוט או שמנת חמוצה, אפשר גם צלחת לבנה מתובלת בשמן זית מעל.
אני ממליץ להוסיף גם סלט גס של פלחי עגבניות ובצל סגול פרוס דק, שמן זית בנדיבות ומלח גס.
אפשר גם: להכין את המאפה בלי להגיע להשחמה מלאה ולהכניס לחימום של כעשר דקות בזמן הארוחה.
כמו כן ניתן להכין מראש ללא אפיה, להקפיא ובזמן מתאים להוציא ישר לתנור.
מה שבטוח: תמיד טוב שיש משהו מנחם במקפיא והעיקר שתמצאו את העיתוי הנכון, הוא תמיד מגיע. בתיאבון!!