שושבין הוא אחד מאורחי הכבוד בכל חתונה, ראש וראשון לבני לווייתו הקרובים ביותר של החתן. מרגע שקיבלנו את ההודעה המשמחת על היותנו שושבינים, יש לקחת בחשבון שעלינו להגיע לאירוע במיטב בגדינו מצד אחד - אבל בלי להאפיל על החתן עצמו, מצד שני.
איך בדיוק עושים את זה ויוצאים בסדר עם כולם? מומחי האופנה של חליפות יוסי בן נון עושים סדר בבגדים, ועוזרים לנו לדעת מה עושים (ומה לא).
טיפ 1 - שואלים את בני הזוג
אם החתן והכלה לא מסרו לכם את העדפותיהם בנוגע ללבוש השושבינים, פשוט תשאלו אותם בעצמכם. זה עדיף מאשר לבחור לבד את חליפת השושבין שלכם, ואז לגלות ביום החתונה שאתם נראים כמו החתן (או גרוע מזה - נראים שבעתיים טוב ממנו).
אתם מהווים את "שכבת התמיכה" בחתן, ועליכם להתלבש בצורה מכובדת אך שונה. בקשו מהזוג הנשוי לעתיד הנחיות מקדימות - איזו חליפה החתן מתכוון ללבוש? עם אילו נעליים? מהי פלטת הצבעים של בגדי החתן? וכן הלאה. מומלץ להתאים את חליפת השושבין גם לבגדי הכלה, אם ניתן.
טיפ 2 - דומים או שונים
אם יש כמה שושבינים בחתונה, רצוי לברר מראש האם החתן והכלה מעוניינים שכולם ילבשו בדיוק את אותו סוג של חליפה? או שיש מקום למשחק כלשהו בין אחד לשני, בעיקר בפריטים הנלווים? לדוגמה - אחד הטרנדים הלוהטים ביותר כיום הוא להגיע לחתונה בלי חליפה מלאה, אבל עם וסט איכותי ומושקע.
אם בני הזוג רוצים שכל השושבינים ייראו בדיוק אותו דבר, כמובן שיהיה עליכם לכבד את החלטתם. לעיתים ההנחיה תהיה להגיע בלבוש שחור לבן, אבל מעבר לזה אתם רשאים להחליט מה תלבשו, איזו עניבה לבחור וכן הלאה.
אומנם בישראל פחות נהוג לקיים חתונות עם יותר משושבין אחד לכל צד מהמתחתנים; אבל לכו תדעו - אולי בחתונה הבאה זה יקרה.
טיפ 3 - החתן צריך לבלוט
כפי שכבר צוין, לא מומלץ להאפיל על החתן ביום שמחתו - במיוחד כאשר אתם השושבין (בחירה המעידה על קרבתכם אחד לשני). בעוד שאצל הכלה הכללים קצת יותר קלים ליישום - מספיק שהיא לובשת שמלת כלה לבנה ומרהיבה, והשושבינות שלה בצבעים אחרים - והנושא פתור.
אצל החתן העניינים קצת יותר מסובכים. לדוגמה - אם גם החתן וגם השושבין / שושבינים יגיעו לבושים בטוקסידו שחור, החתן פשוט ייבלע ביניהם ולא יבלוט לעין. לפיכך צריך לתכנן מראש מה לובש החתן ומה ילבשו בני לווייתו.
לדוגמה, נניח שגם החתן וגם השושבינים מגיעים לאירוע באותן חליפות בדיוק - אבל אצל החתן העניבה בצבע כחול ואצל כל השושבינים העניבה לבנה. הבדל קטן אבל משמעותי, ששם את הדגש על בעל השמחה. מצד שני, אפשר לקחת את זה כמה שלבים קדימה - כאשר החתן מגיע בחליפה בצבע מסוים, וכל השושבינים מגיעים עם חליפות בצבע אחר לחלוטין.
טיפ 4 - צרו חוויה
אומנם זה נתון יותר לשיקול החתן, אך בדיוק כפי שכלות רבות לוקחות את השושבינות שלהן ליום של קניות, איפור ועיצוב השיער - גם פמליית החתן יכולה ליהנות מיום דומה. אפשר לקחת את כל החבר'ה ליום טיפוח, וליהנות מגילוח, התאמת החליפה ועיצוב השיער.
בצורה כזו ניתן גם להבטיח שהשושבינים ייראו כפי שהחתן רוצה, ועל הדרך ליהנות מחוויה מגבשת. אם יש גם מסיבת רווקים שקודמת לאירוע, היא בהחלט תהיה תוספת נאה לכל החוויה.
טיפ 5 - קנו חליפה, אל תשכירו
חליפה שכורה עולה פחות מחליפה לרכישה, זה ברור. אז למה בעצם שווה לנו לקנות חליפת שושבין שעולה יותר, אם ממילא מדובר באירוע חד פעמי? הרי רוב הסיכויים שנהיה שושבינים בחתונה אחת או שתיים לכל היותר.
בואו נודה על האמת - חליפות להשכרה עולות פחות מכיוון שהן פחות איכותיות. זאת מכיוון שהן בדרך כלל עשויות מחומרים זולים ופשוטים יותר, כגון ניילון או פוליאסטר. לא רק שזה נראה פחות טוב לעין, החליפות הללו הן כמו בגד צלילה ללא אוורור (ועד מהרה אתם תחושו בחום).
חליפות איכותיות מבד גם ייראו עליכם טוב, גם יאפשרו לגוף לנשום וגם יתאימו לאירועים אחרים שאינם בהכרח חתונות. 3 יתרונות בחליפת שושבין אחת.
רגע לפני סיום
אם לחתן ולכלה לא אכפת אילו בגדי שושבין תלבשו, עדיין צריך לזכור שמדובר ביום שלהם. אתם שם כדי לשמח אותם, ולא להפך. אז גם אם בני הזוג לא אמרו דבר ולא הנחו אתכם כיצד להתלבש, פשוט הגיעו לאירוע עם חליפה פשוטה בצבע שחור, חולצה לבנה ועניבה בצבעים דומים או קרובים.