הפלה באמצעות כדורים או הפלה רפואית - מה ההבדלים?
בהתאם לשבוע ההריון, בנוסף להעדפתך האישית, הבריאות הכללית שלך וההמלצה הרפואית, תוכלי לבחור לבצע הפלה הכוללת נטילת תרופות או כירורגית.
הפלה בכדורים, כוללת טיפול תרופתי המתבצע בשני שלבים. מדובר על נטילת שתי תרופות שונות בזמנים מוגדרים מראש, שתפקידן לגרום לרחם להתכווץ ולתוכן ההריון לצאת החוצה. הפלה מסוג זה תתבצע בדרך כלל עד שבוע 9 להריון.
הפלה כירורגית, כוללת ניתוח הקרוי גרידה, המתבצע בהרדמה מקומית או כללית. במהלך הניתוח מוחדר צינור ואקום, באמצעות מתבצעת שאיבה שמרוקנת את תוכן ההריון מהרחם.

1 צפייה בגלריה
מדוע חשוב כל כך להיזהר
מדוע חשוב כל כך להיזהר
מדוע חשוב כל כך להיזהר
(צילום: Depositphotos )

כל אישה השוקלת לבצע הפלה, חשוב שתקבל את המידע המלא על החלופות ושתעשה זאת מרצון ומודעות מלאה לתהליך הפיזי, הנפשי ולתוצאות. זאת בנוסף לביצוע ההליך רק אצל גורם רואי מוסמך, מנוסה ומכיל.
חשוב גם להכיר את הסיבוכים האפשריים, שתלויים בסוג ההפלה ובשבוע ההריון:
הפלה בכדורים
הסיכונים העיקריים של הפלה רפואית הם:
o הישארות תוכן הריוני לאחר התהליך.
o דימום חזק.
o התפתחות זיהום.
הפלה כירורגית
לפני שבוע 14 להריון, הסיכונים העיקריים של הפלה כירורגית הם:
o צורך בהליך נוסף כדי להסיר תוכן של ההריון שנשאר ברחם.
o דימום כבד.
o נזק לרחם.
החל משבוע 14 להריון ואילך, הסיכונים העיקריים של הפלה כירורגית יכולים להיות גם התפתחות זיהום, פגיעה ברחם. זאת בנוסף לסיכון נמוך אבל קיים לפגיעה בפוריות, עם דגש על התפתחות זיהום ברחם שאינו מטופל ועלול להתפשט לחצוצרות ולשחלות.
ברוב המקרים, הפלה תרופתית וגם כירורגית נחשבות לבטוחות, ולכן חשוב לבצע התאמה עבורך. בכל מקרה, במיוחד אם את מתלבטת, חשוב שתזכרי כי בכל שלב עד לביצוע ההליך, את יכולה להתחרט.
במידה ואת נמצאת במצב בו את זקוקה לייעוץ ואוזן קשבת בנושא הפסקת הריון ובכלל, את מוזמנת לפנות אלינו:
את המאמר כתב ד"ר גיא גוטמן , רופא נשים בכיר



מוגש מטעם דר גיא גוטמן