האם יש לי בכלל זכאות לקבל אזרחות גרמנית?
רגע לפני שאתם מתחילים לאסוף את כל המסמכים, חשוב שתדעו האם יש לכם בכלל זכאות לקבל את האזרחות. בשנת 2019 וב-2021 נכנסו תיקונים לחוק האזרחות הגרמנית , אשר מאפשרים למעגל רחב יותר של זכאים לקבל את האזרחות הנכספת. התיקונים החדשים הסירו את המגבלות המגדריות אשר בעבר הגבילו את האפשרות לקבל את האזרחות לצד האב בלבד.
בנוסף, התיקון שנכנס ב-2021, סעיף 15 לחוק האזרחות הגרמני, אומר שצאצאיו של אדם שהיה לו מרכז חיים בגרמני לפני 30.01.1933 והוא נאלץ לוותר על אזרחות שלו בשל רדיפת הנאצים, יוכלו לקבל אזרחות גרמנית. כלומר, גם אם האדם לא היה אזרח גרמניה, אלא היה תושב בעל מרכז חיים במדינה בלבד, עדיין ישנה זכאות.
אבל מה זה אומר מרכז חיים?
הבנת המונח "מרכז חיים" היא חשובה מאוד, שכן על בסיסה נשענת הזכאות לקבלת האזרחות. מושג זה בעצם אומר שאותו אדם היה תושב במדינה. ניתן להוכיח מרכז חיים באמצעות מסמכים כמו תעודת לידה, תעודות מקצועיות, אישורי מיסים, רישום בעירייה ועוד. אגב, אם אותו אדם קיבל פיצויים ממדינת גרמניה בשל עוולות השואה, גם תיק הפיצויים יכול לשמש כהוכחה על מרכז חיים.
איך מוצאים את המסמכים המתאימים?
במקרים רבים אותו אדם אשר היה אזרח גרמני כבר לא נמצא בין החיים, לכן האפשרות לקבל ממנו סיוע באיסוף המסמכים הנדרשים לא קיימת. בנוסף, כל מקרה עשוי להיות ייחודי ויתכן כי ידרשו בשבילו מסמכים שונים. כדי להבין בדיוק אילו מסמכים דרושים לכם, מומלץ להיעזר בשירותיו של משרד עורכי דין אשר מתמחה ברכישת אזרחויות זרות. באמצעות פגישת ייעוץ תוכלו לקבל תמונה ברורה הרבה יותר של התהליך אותו תצטרכו לעשות.
אם אין בידכם את המסמכים הדרושים להוכחת הזכאות שלכם לקבלת אזרחות גרמנית, תצטרכו לפנות לארכיונים, מקומיים וגם פדרליים במקומות הרלוונטיים בגרמניה. חשוב להדגיש כי על המסמכים המוכיחים מרכז חיים הם בעלי המשקל המכריע בכל הנוגע להוכחת הזכאות. לכן, חשוב לערוך חיפוש מקיף ומעמיק כדי למצוא את כל ההוכחות האפשריות.
הפנייה לארכיונים השונים עשויה להיות מבלבלת ולדרוש לא מעט זמן והשקעה. משרדינו מתמחה בכל הקשור לאיתור מסמכים וביצוע של בדיקות ארכיוניות בגרמניה וגם בכלל אירופה. באמצעות הניסיון שלנו נוכל לחסוך לכם לא מעט זמן ולסייע במציאת המסמכים בהקדם האפשרי. חשוב לדעת כי מציאת המסמכים הנכונים בארכיונים יכולה לארוך כשלושה חודשים ואף יותר מכך, אך זהו שלב חיוני שלא מומלץ לוותר עליו אם אתם רוצים לקבל אישור לבקשה שלכם.
מה אפשר לעשות עד שיגיעו המסמכים מהארכיונים?
בזמן שאתם מחכים למציאת המסמכים הדרושים מהארכיונים בגרמניה, עדיין ישנה עבודה אותה ניתן לעשות כאן בישראל, שתקדם אתכם בתהליך. בתור מגישי הבקשה תצטרכו להוכיח קשר דם לאזרח הגרמני שנמלט, להציג מסמכים אישיים שלכם כמו תעודות נישואים וגירושים וגם מסמכים כמו תעודות פטירה ותמצית רישום.
את כל המסמכים הללו תוכלו לבקש מהרשויות השונות בישראל, באמצעות תהליכים מקוונים או בתהליכים הנעשים פנים אל פנים. לאחר שאספתם את כל המסמכים תצטרכו לתרגם אותם לשפת המקור של המדינה בה מוגשת הבקשה, כלומר לגרמנית. את התרגום צריך לעשות נוטריון מוסמך אשר דובר עברית וגרמנית, כדי להבטיח תרגום אמין וחוקי. בנוסף, בגלל שגרמניה חברה באמנת האג , נדרשת גם חותמת אפוסטיל על המסמכים.
איך לבחור משרד עורכי דין שיסייע לי בתהליך?
כדי להבטיח שתוכלו ליהנות מסיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר לקבלת האישור על בקשת האזרחות, הדרך הטובה ביותר היא לעשות את התהליך בליווי של משרד עורכי דין מיומן . מהבנת הזכאות, חיפוש המסמכים בארכיונים, איסוף המסמכים הרלוונטיים ועד הגשת הבקשה, ליווי מקצועי יוכל להעניק לכם שקט נפשי רב.
אם אתם לא בטוחים איך תבחרו את המשרד הנכון, חשוב קודם כל לוודא שאתם בוחרים במשרד המתמחה בתחום של אזרחויות זרות. תהליכי הגשת הבקשות לקבלת האזרחות יכולים להיות מאוד מורכבים וסבוכים, כך שנדרש ידע רב בכל החוקים והתקנות הקשורים לכך.
עוד דבר עליו כדאי לשים לב כשבוחרים משרד עורכי דין לאזרחות גרמנית, הוא האם תוכלו לקבל שירותים מקיפים במקום אחד. כלומר, האם תוכלו לקבל סיוע באיתור מסמכים, במילוי הבקשה, בתרגום המסמכים ובהחתמת המסמכים בחותמות הנדרשות. קבלה של כל השירותים במשרד אחד תאפשר לכם ליהנות מתהליך הרבה יותר מסודר וברור, וגם לא תצטרכו להתנהל במקביל עם גורמים שונים.
לסיכום, הגשת בקשה לקבלת אזרחות גרמנית דורשת ברוב המוחלט של המקרים איתור של מסמכים אשר תומכים בזכאות להגשת הבקשה. אם אתם לא בטוחים אילו מסמכים דרושים לכם או איך למצוא אותם, תוכלו לפנות אלינו ואנו נשמח לסייע לכם בכל שאלה.
מוגש מטעם: משרד עורכי דין DP