ילד כבן ארבע הגיע למיון ילדים במרכז הרפואי מאיר במהלך סוף השבוע לאחר שהחל לסבול מהקאות חוזרות וקושי בנשימה.
"מיד עם קבלתו זיהה האח עלי נסראללה כי מדובר במצב המחייב טיפול מהיר", מספר ד"ר ניר פרידמן, רופא בכיר במיון ילדים במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית, שטיפל בילד, "התחלנו לבדוק את הילד שהתקשה בדיבור והתלונן שמשהו מפריע לו מאוד. בשיחה עם המשפחה הבנו כי הוא דיווח שבטעות בלע מטבע. הילד היה באי שקט וכאוב עם הקאות לסרוגין ובין החששות שלנו היו שהדבר עלול לגרום לו לאספריציה (דלקת ריאות כימית) והתייבשות.
"העברנו אותו מיד לצילום שאכן אישש כי המטבע נתקע בכניסה לושט ויצרנו קשר עם מחלקת אף אוזן גרון. הוקפצו התורנית ד"ר הלנה לוין, וסגן מנהל המחלקה הכונן, ד"ר דן גוטמן- והוא הועבר מיד לחדר ניתוח".
"הילד הוכנס לחדר ניתוח ולשמחתי כבר בניסיון הראשון שלנו ובשיתוף צוות ההרדמה, הצלחנו לשלוף את המטבע מהכניסה לושט", מסבירה ד"ר הלנה (לני) לוין, מתמחה במחלקת אף אוזן גרון במרכז הרפואי מאיר. "אחד המכשירים העומדים לרשותנו הינו להב מיוחדת המכונה- CMAC המאפשרת לנו לצפות ברזולוציה מצוינת בדרכי הנשימה העליונות של המטופל – בכל גיל, שאפשרה לנו לשלוף את המטבע ללא נזק לושט".
ד"ר לוין מדגישה: "בימים אלו של חופש גדול ותקופת הקורונה בה הילדים מבלים הרבה יותר בבתים, חשוב לנצל את ההזדמנות ולהזכיר להורים אילו חפצים חשוב להרחיק מילדים קטנים דוגמת מטבעות, בטריות, חומרי ניקוי, חומרי ניקוי שאינם בבקבוק המקורי שלהם, סיכות, מגנטים ולמעשה כל דבר שהקוטר שלו קטן מ2-2.5 ס"מ. היכולות שלנו מתקדמות אולם חשוב למנוע מלכתחילה את הסיכון שעלול להיגרם עם בליעה או שאיפה של חפץ זר".