דירה מודרנית, מולטי פונקציונלית, מוארת וטרנדית – זו התוצאה בתום מסע שיפוץ מקיף שערך מעצב הפנים יצחק ביטון במסגרת תוכנית המנטורינג של בית הספר לעיצוב "סטודיו 6B". את הדירה, ברחוב יהודה הימית ביפו, תכנן ועיצב ביטון בליווי האדריכל אמיר נבון, העומד בראש בית הספר לעיצוב. את הדירה התאים ביטון לבנות זוג, שהן אימהות לילדה בת שבע, שתהווה עבורן בית דינמי וצעיר וגם משרד, שכן שתיהן עובדות מהבית בתחומי האמנות והמדיה הדיגיטלית.
האי הגדול בין המטבח לבין הסלון מהווה את הלב הפעיל של החללהאי הגדול בין המטבח לבין הסלון מהווה את הלב הפעיל של החלל
האי הגדול בין המטבח לבין הסלון מהווה את הלב הפעיל של החלל
(צילום: איתי בנית)

החלוקה של החללים נעשתה בעזרת קירות זכוכית שקופים עם קונטור אלומיניום לבן כדי למקסם את כמות האור שנכנסתהחלוקה של החללים נעשתה בעזרת קירות זכוכית שקופים עם קונטור אלומיניום לבן כדי למקסם את כמות האור שנכנסת
החלוקה של החללים נעשתה בעזרת קירות זכוכית שקופים עם קונטור אלומיניום לבן כדי למקסם את כמות האור שנכנסת
(צילום: איתי בנית)
הדירה, בשטח של 90 מ"ר המחולקת לשלושה חדרים, הייתה חשוכה, מיושנת וסגורה. אחרי השיפוץ זכתה הדירה בחיים חדשים הודות לכמה עקרונות דינמיים שיישם המעצב. "לאחר הפגישה עם בעלות הבית הבנו שהן נמצאות הרבה שעות ביחד בבית ושהן זקוקות למרחב שיהווה גם בית וגם חלל עבודה. מתוך הפגישה צמח קונספט הדואליות שהתבטא בחלוקת החלל ובעיצוב הבית", מספר ביטון.

לב החלל

את הדירה החליט ביטון, בליווי נבון, לתכנן כך שיהיה חדר ילדים אחד מרווח וגדול כעת, אך בבוא העת, עם התרחבות המשפחה, אפשר יהיה לחלק אותו לשני חדרים נעימים, נוחים ומוארים. הדירה חופתה באריחי טראצו עדינים שהפכו להיות הבסיס לכל הריהוט ולפלטת הצבעים הבהירה בבית. השינויים בפועל נעשו בהובלת הקבלן המבצע, חגי בכורי.
חלק מהקירות הוחלפו ביחידות נגרות בהתאמה אישיתחלק מהקירות הוחלפו ביחידות נגרות בהתאמה אישית
חלק מהקירות הוחלפו ביחידות נגרות בהתאמה אישית
(צילום: איתי בנית)
בנוסף תכננו השניים אי גדול בין המטבח לבין הסלון המהווה את הלב הפעיל של החלל. האי נראה קליל ומעודן ומשלים את המטבח כקו מקביל אליו.
את הצורך בשתי פינות עבודה הם פתרו באמצעות הצבתן לעבר השדרה הירוקה והמוארת, כחלק בלתי נפרד מהמרפסת. "הרסנו את כל הקירות ונגלתה לעינינו חזית ירוקה ומוארת הפונה לשדרה, שהגדירה לנו את החלוקה החדשה של הדירה", אומר ביטון, "החלטנו למקם את חלל העבודה של שתיהן בחזית הבית ולייצר לו המשכיות למרפסת. את החלוקה ביצענו בעזרת קירות זכוכית שקופים עם קונטור אלומיניום לבן כדי למקסם את כמות האור שנכנסת".
חלק מהקירות הוחלפו ביחידות נגרות בהתאמה אישית שנעשה ביחד עם הנגר יוסי ברוך. כך זוכה המשפחה הצעירה בפתרונות אחסון רבים מבלי להוסיף עוד ועוד רהיטים המעמיסים על החלל. למעצב הייתה חשובה האווריריות של הדירה וזו גם הסיבה שנבחרו צבעים בהירים ורגועים, בראשם ורוד בייבי חיוור, שהחל מהמטבח ועובר כחוט השני לאורך הדירה. את הרהיטים הדקיקים והקלילים בחרו ב"טולמנ'ס דוט."
מדירה חשוכה למוארתמדירה חשוכה למוארת
מדירה חשוכה למוארת
(צילום: איתי בנית)
מחוץ לקופסה
"זכינו בזוג לקוחות עם בטעם משובח ועם אוסף אומנות מרשים. אוסף יצירות האומנות והספרים היוו נדבך חשוב בהחלטות שקיבלנו בתכנון הבית. פריטי האמנות ברחבי הבית הם של טל ניסים ושל עדי ארגוב", מספר ביטון. את האמנות משלימים גופי תאורה של תאורה נעמה הופמן, אסף ויינברום, שקע ותקע תאורה ואביזרים שלוקטו בטולמנ'ס דוט.
"מתוך רצון להכניס אור ואוויר לשני חדרי הרחצה, החלטנו לייצר חלל רחצה אחד גדול שמחובר לחדר הרחצה של חדר השינה הזוגי וחילקנו אותו באמצעות מחיצת זכוכית המונחת על האמבטיה", מספר ביטון על פתרון מחוץ לקופסה שהם הגו במהלך התכנון והעיצוב. בחדר הרחצה שולט ורוד בהיר בשילוב רובה לבנה, היוצרת מראה צעיר וטרנדי. את הכלים הסניטריים והחיפויים בחרו בחברת MODY.
כתם צבע צהוב והרבה פתרונות אחסוןכתם צבע צהוב והרבה פתרונות אחסון
כתם צבע צהוב והרבה פתרונות אחסון
(צילום: איתי בנית)

חדר הילדה גדול ומרווח ובעתיד יהיה אפשר לפצלו לשני חדריםחדר הילדה גדול ומרווח ובעתיד יהיה אפשר לפצלו לשני חדרים
חדר הילדה גדול ומרווח ובעתיד יהיה אפשר לפצלו לשני חדרים
(צילום: איתי בנית)