עיריית רעננה מדורגת במקום ה-7 ביחס ללהט"ב, כך עולה ממדד הגאווה ברשויות המקומיות של האגודה למען הלהט"ב. במקום הראשון והשני מדורגות עיריות ת"א יפו וגבעתיים ובתחתית הרשימה עיריות נהריה, יבנה ובית שמש.
קראו גם >>>
המדד שמתפרסם בפתח חודש הגאווה, בדק בצורה מקיפה את יחסן של ערים ורשויות מקומיות ברחבי הארץ לקהילת הלהט"ב וכיצד תמכו וקידמו את צרכי הקהילה במרחב העירוני בשנה החולפת. השנה נמדדו 47 ערים ורשויות מקומיות שמקדמות עשייה למען להט"ב ומלוות על ידי האגודה על סמך עשרות שאלות בחמש קטגוריות: רווחה, חינוך, תשתיות, נראות ציבורית ותרבות. מטרת הפרויקט הינה לקדם מרחב בטוח ללהט"ב בכל מקום בישראל. נבדק בין היתר, האם העירייה אישרה רישום זוגיות ללהט"ב והתאימה את הטפסים העירוניים עבור משפחות גאות, האם קיים מענה טיפולי עבור להט"ב והאם עירייה תמכה או סירבה לתמוך באירוע הגאווה.
מנתוני המדד עולה כי עיריית הוד השרון שדורגה במקום השביעי נמצאת במקומות הראשונים בתחומי הנראות והתרבות.
עוד עולה כי בעיר קיימת קבוצה של ארגון הנוער הגאה איגי בתמיכה מלאה של העירייה, העירייה מקיימת הכשרות לצוותי החינוך בנושא נוער להט"ב, העירייה מעסיקה עו"ס שאחראי על נושא הלהט"ב בשירותי הרווחה. בנוסף, העירייה קיימה הכשרות בנושא להט"ב לצוותי הרווחה, התאימה את טפסי העירייה למשפחות גאות ויזמה אירועי גאווה בתמיכתה המלאה.
לצד זאת, העירייה אינה מאפשרת רישום זוגיות לזוגות להט"ב לצורך קבלת זכויות והטבות ואינה מינתה מחזיק תיק הקהילה הגאה.
על פי הנתונים הארציים, כ-11 ערים ורשויות מקומיות אישרו רישום זוגיות לזוגות להט"ב לצורך קבלת זכויות ושירותים מהרשות המקומית וכ-28 רשויות מקומיות התאימו השנה את הטפסים העירוניים למשפחות גאות ו-20 מתוכן התאימו את הטפסים באופן מלא. בכ-21 רשויות מקומיות קיים עו"ס פעיל שאחראי על נושא הלהט"ב וכ-17 רשויות ביצעו הכשרה בנושא להט"ב לצוותי הרווחה.