המצטיינים החדשים של הוד השרון: סגן עידן הררי שסיים קורס חובלים, סרן אריאל פרילינג, עוזר ראש מדור טכנולוגי באגף התקשוב בצה"ל ושירית שנטל, אזרחית עובדת צה"ל, המכהנת כראש מדור מוקדי דיגיטל בחיל הקשר.
2 צפייה בגלריה
סרן אריאל פרילינג וסגן עידן הררי
סרן אריאל פרילינג וסגן עידן הררי
סרן אריאל פרילינג וסגן עידן הררי
(צילומים: דובר צה"ל)
קראו גם >>>
לאחרונה התקיים טקס סיום קורס חובלים 143 בבסיס חיל הים שבחיפה. בקורס חובלים 143 הוכשרו 38 צוערים וצוערות להיות קצינים ומפקדים בזרוע הים ועם סיום הקורס שובצו על כלי השייט השונים. בין המסיימים נמצא סגן עידן הררי מהוד השרון.
עידן, בן 21 ומתגורר בהוד השרון, סיים את קורס החובלים במגמת מכונה, כסגן צ'יף ושובץ בספינת אח"י קשת. הררי בוגר בית הספר התיכון "רמון", שם הרחיב את לימודיו במקצועות הנדסת תוכנה (10 יחידות לימוד) ופיזיקה. מלבד תחומי עניין אלו, עידן לקח חלק בעבר בתנועת "הצופים", שיחק כדורגל והתחביב המרכזי בו הוא משקיע את מרבית זמנו הוא הפקה מוזיקלית – עידן מפיק מוזיקה מזה 7 שנים ובעתיד חולם לעסוק בכך ולהיות DJ.
"מאז ומתמיד אני מתעסק במוזיקה, מנגן בגיטרה ופסנתר. הניסיון בנגינה נתן לי את הבסיס להפקה מוזיקלית, לכתוב בעצמי את הרעיונות שיש לי בראש. התחלתי להפיק בכיתה ח, ומאז אני עוסק בכך, רכשתי ציוד, התמקצעתי ולמדתי בקורסים שונים. לפני שנה הצלחתי להחתים את הטראק הראשון שלי בחברת תקליטים למוזיקה אלקטרונית מהגדולות בעולם -  protocol recordings של ניקי רומרו. זכיתי לקבל מחמאות ממפיקים שונים מכל העולם, מפיקים שעד אותו רגע רק חלמתי לעבוד איתם. האירוע הזה נחשב מבחינתי לפסגה הכי גבוהה שהגעתי אליה עד היום בתחום", מספר עידן.
עידן מגיע ממשפחה בה דודו לחם ושירת שירות משמעותי בזרוע הים וסבו נלחם במלחמת לבנון הראשונה. הסיפורים והחוויות ששמע מהם על שירותם, כמו גם הרצון לשרת בתפקיד קרבי ומשמעותי המכיל פיתוח אישי, תרומה למדינה והשפעה, הובילו אותו להתגייס לקורס החובלים.
במהלך קורס החובלים לקח עידו חלק באירוע מבצעי והוא מספר על כך כי הרגיש שיש לו כח השפעה על בטחון המדינה ושהוא נותן מעצמו להגנה על המדינה. החוויה הייתה משמעותית מאוד עבורו וגרמה לחיזוק תחושת האחריות שבתפקיד.
______

הכירו את סרן אריאל פרילינג, עוזר ראש מדור סגל טכנולוגי זוטר ומצטיין קצין הקשר הראשי לשנת 2021.
אריאל בן 25 ומתגורר בהוד השרון. אימו עובדת במשרד החינוך, אביו חבר דן ואחותו סטודנטית לתקשורת ומדעי המדינה.
בזמנו הפנוי, אוהב אריאל לצפות בסרטים, להשתתף במשחקי חשיבה ולעשות ספורט. בתיכון הרחיב את המקצועות מדעי המחשב וכימיה והתנדב בתנועת הנוער העובד והלומד ובתנועת הנוער כנפיים של קרמבו.
אריאל התגייס בפברואר 2015 לתפקיד מש"ק תכנון כוח אדם. הוא החליט להמשיך ולתרום מעצמו, ויצא לקצונה. כקצין, אריאל ביצע מספר תפקידים בחיל משאבי אנוש והיה מפקד צוות בבה"ד 1, בית הספר לקצינים של צה"ל.
במסגרת תפקידו כעוזר ראש מדור סגל טכנולוגי זוטר, אריאל אחראי על האוכלוסייה הזוטרה במערך הטכנולוגי באגף התקשוב.
כאשר נשאל מי השפיע עליו במהלך שירותו הצבאי ענה אריאל: "המפקדת הנוכחית שלי משפיעה עליי רבות. אני לומד ממנה המון, גם בפן המקצועי וגם בפן האישי, בדרך ההתנהלות מול אנשים ובעבודה שהיא עושה".
על עבודתו המשמעותית ומסירותו לתפקיד, סרן אריאל פרילינג מקבל את אות מצטייני קצין הקשר הראשי לשנת 2021.
____
הכירו את האזרחית עובדת צה"ל, בח"ג שירית שנטל, ראש מדור מוקדי דיגיטל ביחידת שחר ומצטיינת קצין הקשר הראשי לשנת 2021.
2 צפייה בגלריה
שירית שנטל
שירית שנטל
שירית שנטל
(צילום: דובר צה"ל)
שירית בת 44 ומתגוררת בהוד השרון. היא למדה בתיכון עירוני ד' בתל אביב והרחיבה מגמת מתמטיקה ומגמת שפות. שירית קיקבוקסרית מגיל 24 וחובבת את תחום הרפואה.
בשירותה הסדיר שירית הייתה קצינת מודיעין בתפקיד מסווג. עם שחרורה עשתה תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני במנהל עסקים. בשנת 2003 חזרה לצבא כיועצת ומשנת 2011 כאזרחית עובדת צה"ל. במהלך תקופה זו, ביצעה מגוון תפקידי תכנות, ארכיטקטורה, הנדסת מערכת וניהול פרויקטים משמעותיים.
בשנים האחרונות שירית היא ראש מדור מוקדי דיגיטל. במסגרת התפקיד הובילה הקמת מערכות דיגיטל מתקדמות במוקדי השירות במופת, מיטב, מושלם ומקול הלב.
"אני מפקדת על קבוצה של 10-15 חיילים וקצינים. הם כמו משפחה שנייה, ואני תורמת לקידום המקצועי והאישי שלהם ככל שאני יכולה." שירית מספרת. "יחד איתם ביצענו בצה"ל עשרות פרויקטים דיגיטליים חשובים ומתקדמים שמשפרים את איכות השירות והמקצועיות בצה"ל. הם מסייעים לחיילינו לקבל שירות טוב ואיכותי יותר ולגורמי השירות המקצועיים - להעניק שירות יעיל וטוב יותר!"
אירוע משמעותי ששירית זוכרת משירותה הצבאי היה בתקופת הקורונה, בה היא נדרשה להקים בזמן קצר – שבועות בודדים ואף ימים, מגוון פתרונות דיגיטליים שיאפשרו לצבא להמשיך לתת שירות מרחוק תוך שמירה על כללי הקורונה (מוקד שירות מרחוק, צ׳אט בוטים, טפסים דיגיטלים, פתרונות לעבודה מהבית ועוד).
"הפרויקט הכי משמעותי שלי בתקופה הזאת היה פרויקט נר זר ודגל, ביום הזיכרון לחללי צה"ל. משפחות החללים לא יכלו להגיע לקברי מערכות ישראל בגלל הקורונה, אז צה”ל שלח קצינים לשים זר ודגל על כל קבר חלל ולהצטלם מצדיע לקבר. באמצעות המערכות שלנו, התמונה של הקצין המצדיע לקבר נשלחה למשפחות השכולות עם הקדשה אישית וריגשה אלפי משפחות שכולות בישראל. זה היה פרויקט משמעותי, ערכי ומרגש שבנינו בארבעה ימים (בלי שינה)." מוסיפה שירית.
"בסופו של הפרויקט חווינו כולנו תחושת סיפוק עצומה - המדור שלי והשותפים העסקיים בחברות המלוות את הפרויקט. כולנו הרגשנו גאווה שיכולנו לתרום לצה״ל ולהראות למשפחות השכולות שצה״ל תמיד איתן ותמיד זוכר. דבר כזה אפשר להשיג רק בשירות בצה״ל ולכבוד הוא לי להיות חלק מההגשמה והתרומה הזאת".
כששאלנו אותה מדוע קיבלה את ההצטיינות לדעתה, ענתה שירית שהצבא הוא חלק בלתי נפרד ממנה. "אני משקיעה ימים ולילות בפרויקטים מורכבים ומאתגרים. כך הצלחתי יחד עם המדור שלי, להוביל לטרנספורמציה דיגיטלית אמיתית בצבא ולהגשים את החזון של שיפור וייעול השירות לפרט ולנותני השירות בצבא. לא פחות חשוב - גידלתי דורות של חיילים, פקודים מדהימים שלי לאורך כל השנים, שהגיעו בלי שום רקע וניסיון לצבא, וזכו לתרום רבות לצבא ולמדינה, חלקם התקדמו בצבא ונהיו קצינים וראשי מדורים, וחלקם מצליחים היום מאד באזרחות. כולם ככולם מרגישים שתרמו לצבא, נתרמו מהצבא ועשו שירות משמעותי וחשוב עבור המדינה. בשביל זה אנחנו כאן".
לכל הפקודים שלה מנחילה שירית משפט אחד שמלווה אותה לאורך שירותה: "אין דבר העומד בפני הרצון. לא משנה כמה המשימה נראית קשה ומאתגרת, אם אנחנו מאמינים שהיא חשובה לצה"ל ולמדינה, היא ניתנת לביצוע. צריך לרצות להשלים אותה הכי טוב שאפשר ולתת עבורה את הלב. כך פעלתי בכל 20 שנות שירותי בצה"ל".
על עבודתה המשמעותית ומסירותה לתפקיד, בח"ג שירית שנטל מקבלת את אות מצטייני קצין הקשר הראשי לשנת 2021.