מדד הגאווה של האגודה למען הלהט"ב: עיריית הוד השרון דורגה במקום ה-14 יחד עם עיריית רעננה במדד הרשויות המקומיות שקידמו הכי הרבה את צרכי הקהילה הגאה בשנה החולפת.
3 צפייה בגלריה
דגל הגאווה ברחובות העיר
דגל הגאווה ברחובות העיר
דגל הגאווה ברחובות העיר
(צילום: ראובן כהן)
על פי המדד שהוגש אתמול (שלישי) לנשיא המדינה יצחק הרצוג, עיריית הוד השרון מציגה המשך עליה במדד הגאווה בהיקף המענה הרחב עבור הקהילה הגאה. העירייה מתקצבת תפקידים מטעם הרשות למען הקהילה הגאה, מזמינה את ארגוני הקהילה להכשרות נותני שירותים על כל הסוגים ודואגת לנראות רבה במרחב הציבורי. בנוסף מקדמת העירייה אירועי תרבות רבים עבור הקהילה גם בתקופת חודש הגאווה וגם במהלך השנה.

3 צפייה בגלריה
מדד הגאווה
מדד הגאווה
מדד הגאווה
(צילום: האגודה למען הלהט"ב)

העירייה ערכה מספר אירועי שיא בחודש הגאווה, אישרה רישום זוגיות לזוגות להט"ב עבור קבלת זכויות ושירותים מהעירייה ובעיר פועלת עו"ס ייעודי לקהילה הגאה. עוד עולה כי בעיר פועל רכז ייעודי לקהילה הגאה ובעירייה ערכו הכשרות לצוותי הרווחה והעירייה בנושאי להט"ב.

3 צפייה בגלריה
דגל הגאווה בבניין עיריית הוד השרון
דגל הגאווה בבניין עיריית הוד השרון
דגל הגאווה בבניין עיריית הוד השרון
(צילום: פרטי)

המדד שמתפרסם לקראת חודש הגאווה, בערב יום המאבק הבינלאומי נגד להט"בופוביה, בדק את יחסן של רשויות מקומיות ברחבי הארץ לקהילת הלהט"ב וכיצד תמכו וקידמו את צרכי הקהילה במרחב המקומי בשנה החולפת, במטרה לקדם מרחב בטוח ללהט"ב בכל מקום בישראל.
קראו גם:
השנה נמדד מספר שיא של 85 ערים ורשויות מקומיות בהן פועלות התארגנויות גאות שמלוות על ידי האגודה למען הלהט״ב על סמך 34 שאלות בחמש קטגוריות: רווחה, חינוך, תשתיות, נראות ציבורית ותרבות. על פי המדד גבעתיים היא הרשות המקומית המובילה ביחס ללהט"ב ואחריה רמת גן, ראשון לציון, כפר סבא, ועיריית תל אביב-יפו לראשונה במקום החמישי. זאת, בעוד שעיריית ירושלים, עיר הבירה של מדינת ישראל בתחתית הדירוג.