עמותת הגל שלי פתחה מרכזי חירום בגעש ובשפיים לבני נוער המתמודדים עם טראומות מלחמה, מרכזי החירום הוקמו עבור מפוני עוטף עזה והדרום ומהווים מרכזים חינוכיים ייחודיים לקידום נוער בעזרת גלישה בים.
עמותת הגל שלי לקידום נוער בסיכון הקימה תכנית חירום אשר מעניקה מענה לנוער וצעירים מתמודדי טראומה. "מרכזי חירום" של הגל שלי הפועלים מידי יום באופן שיטתי ויומיומי ברצף עם מפוני מעוטף עזה ומהדרום והם גדלים מידי יום ונמצאים בשפיים וגעש, עם כבר מעל 100 נערות ונערים המגיעים אליהם מידי יום כדי לרפא את הגוף והנפש.
המשתתפים מגיעים מכפר עזה, אשקלון, כרמייה, מושב פטיש, אשדוד, שדרות, ונוספים. באחרונה הצטרפו גם מהצפון מפנימיית נירים ומשאר יישוב.
עשרות רבות של חברי וחברות צוות, מדריכים, מטפלים ומתנדבים מאיישים את המרכזים באופן רציף, כדי להעניק אוזן קשבת, כתף תומכת ופעילות חינוכית איכותית כדי לסייע ולו במעט עם חוסר הוודאות, המראות הקשים, הקרובים אליהם שכבר אינם והיציבות שאיננה.
למעשה כבר שנים עמותת הגל שלי מפעילה תכנית ייחודית לפוסט טראומה המשתמשת בגלישת גלים ככלי טיפולי. נוכח המצב הם ערכו התאמות נדרשות ומרחיבים את התכנית מידי יום נוכח הצורך רב והפניות רבות.
הנוער איתו הם פועלים חוו אירועים המוגדרים כטראומאטיים, אם כי אף אחד מהם לא מוגדר עדיין פוסט - טראומטי (מינימום חודש מרגע האירוע). חשוב לדעת כי אנחנו נמצאים בחלון זמן ייחודי, בו אנו כחברה יכולים לסייע לנוער על ידי התערבויות ייעילות ואפקטיביות. עמותת הגל שלי מאמינה בלב שלם כי התכנית תסייע להם למצוא כוחות חדשים ולשים את האירוע, קשה ככל שיהיה כזכרון ולא כטראומה ובכך לצליח לחזור ולתפקד.
קראו גם:
ירון וקסמן, מייסד ומנכ"ל עמותת הגל שלי: "מטרת ההקמה של מרכזי חירום עבור בני הנוער אשר חלקם יצאו מתופת היא לאפשר לפרוק ולייצר חוויות ושיח באמצעות גלישת גלים בעזרת תוכנית 'כלים מהגלים'. תכנית ייחודית למתמודדי טראומה. המטרה היא לסייע לנערים/ות להרגיש במקום בטוח ורגוע במרחב הפתוח - בים. עבודה עם כוחות חיוביים בטבע. שם אפשר לעצור, להתבונן, לעקל וגם לשתף ולהתחבר לרגשות שמציפים אותנו בימים האלו. בעזרת התוכנית הייחודית הזו, שאותה אנו מקיימים כבר שנים גם עם אגף השיקום של משרד הביטחון למתמודדי PTSD, היא לתת סיוע מיידי למי שמתמודד עם טראומה קיצונית. אנו מאמינים כי הטיפול המיידי שאנו מעניקים לנערים/ות שחוו טראומה קשה, יקטין משמעותית את הנזק הנפשי ויאפשר לבני הנוער לקבל כלים כיצד להתמודד".