היקף גניבות הרכבים שובר שיא נוסף של כל הזמנים וגורם להמשך עלייה במחירי הביטוח. על פי נתוני מאגר המידע הממשלתי ובהתייחס לערים המרכזיות בארץ, שביצעה חברת Wobi (סוכנות הביטוח הדיגיטלית) ברבעון הראשון השנה נרשמה עלייה של 27% במקרי גניבות הרכב וביחס לרבעון השני אשתקד, עלייה של 64% בממוצע.
בהשוואה לתקופות קודמות, טרום 2022, מדובר בעלייה של 130% במקרי גניבות הרכב. במספרים, מדובר בכ-20,000 אלף רכבים גנובים בשנה המייצרים נזק כספי המוערך בעד- 2 מיליארד שקל, שמתגלגל ישירות לכיס הצרכנים. ראשית בעליית מחירי הביטוח ובנוסף, בהקשחת תנאי המיגון מצד חברות הביטוח שמגיעה כחלק מניסיונן להפחית סיכונים. במקרה בו לא נענים לדרישות המיגון מחיר הביטוח יטפס במאות שקלים. כמו כן, חברות הביטוח מחמירות גם בבחינת פרופיל הנהגים ובהתאם אליו משכללות את עלות הביטוח, בכך גדל גם הפער במחירי הפרמיות לפוליסות המוצעות.
בהשוואה לרבעון השני לשנת 2022 – רמת גן עם עלייה של 227%, בהרצליה עלייה של 139%, הוד השרון 127% וכפר סבא עם עלייה של 79% במקרי גניבות הרכבים. בהתאם לכך, גם מחירי הביטוח העלו את המחירים לפי סוגי רכבים הנחשבים "פופולריים" יותר בקרב הגנבים.
מתוך הנתונים, עולה כי בהשוואה בין חודש יוני 2023 לחודש יולי 2023 – מחיר הביטוח לרכב מסוג מאזדה 3 עלה בממוצע ב - 5.5%, מיצובישי אאוטלנדר ב - 5.8%, שברולט ספארק ב – 4.9% וסקודה אוקטביה ב – 4.8%.
קראו גם:
נדב שרייבמן, מנהל מחלקת מחקר ואנליזה ב-Wobi: "המגמה והשפעתה השלילית שאנו רואים מטרידה ולא מפתיעה. כפי שידענו לחזות במדדים הקודמים, עליית מחירי הביטוח תימשך עד לטיפול ממשלתי עמוק בסוגיית גניבות הרכבים בישראל. את הנזק הכלכלי שנוצר עקב היקף הגניבות החריג סופג ישירות הצרכן הישראלי, החל מעלות פוליסת הביטוח שכאמור ממשיכה להתייקר וגם בשל הקשחת דרישות המיגון מצד חברות הביטוח. בעת הזו ועל מנת לצמצם נזקים, מומלץ לצרכנים להימנע מחידוש אוטומטי לביטוח הרכב ולהשוות בין הצעות ממספר חברות. עם הכלים הדיגיטליים שקיימים כיום ניתן לבצע בדיקה מהירה ונוחה ולחסוך עד אלפי שקלים. המלצתי היא להקדיש את תשומת הלב, לבחון את הפערים בין הכיסויים, בין תנאי המיגון וכמובן בין עלות הביטוח של כל חברה".