"את הדירה שמתחתיי שכרו צעירים שמעשנים גראס במרפסת לאורך כל שעות היום והערב והריח מטריף אותי. פניתי לבעלת הדירה וביקשתי שתדבר עם השוכרים, בכל זאת, זו הדירה שלה, אבל נראה שלא ממש בא לה לפנות אליהם.
"אני ממש בבעיה, מרגישה כלואה בתוך הבית, לא יכולה להשאיר את החלונות פתוחים וגם לא מסוגלת לצאת למרפסת".
מה אומרים הגולשים?
"ברגע שזה מגיע אליך לתוך הבית, הם עוברים על החוק. תתלונני ותעמדי על זכותך לחיות חיים בריאים נטולי עשן מכל סוג. בנוסף, אם תפני לבעלת הדירה במכתב מעורך דין, היא לא תוכל להתעלם מבקשתך ותיאלץ לטפל במפגע התברואתי".
"תפני לעמותת אוויר נקי, העמותה נגד עישון".
"לא בטוח שזה חוקי בכלל. תשאלי עו"ד".
"אין מה לעשות עם זה. וזה עדיף מריח של סיגריות רגילות".
"מרגיש לי שדווקא העשן של גראס דחוס יותר. בכל מקרה שני הריחות מסריחים ממש".
"יש ועוד איך מה לעשות. מה זאת אומרת עדיף על ריח סיגריות?"
"אין הרבה מה לעשות מבחינת החוק, וריח של סיגריות אכן נראה לי ולעוד הרבה אנשים מסריח יותר, נוראי יותר ומסוכן יותר".
"אצלי זה נכנס לבית כי אני גרה בדירת גן. וגם אני מרגישה שזה סיוט".
"אם הריח חודר לדירה את יכולה לשלוח מכתב התראה על חדירת ריח רע, בשלב השני לעשות בדיקת איכות אוויר בדירה ובשלב השלישי להגיש תביעה".
ומה אפשר לעשות?
עו"ד קארין שמעון, מומחית לסכסוכי שכנים, ממשרד עוה"ד שמעון-שובל ומקימת קבוצת הפייסבוק "שכנים בהפרעה": "מטרדי עשן מהווים במקרים רבים מטרד משמעותי הפוגע באיכות החיים ובבריאותם של אנשים. ככל שמטרד העשן הינו בלתי סביר, מתמשך לאורך כל שעות היום וחודר לביתך (ישנם מבנים רבים שמבחינה ארכיטקטונית בנויים כך שעשן מיתמר ומתנקז בעקביות בעיקר לנקודה ספציפית), נדמה שהשלב הבא הוא משלוח מכתב התראה מתאים.
קראו גם:
"המכתב יבהיר לשכנים את המצב המשפטי לאשורו, את אחריותם למטרד ואת חובתם למנוע או לכל הפחות לצמצם אותו. ככל שהמטרד לא ייפסק, במקרים המתאימים ניתן לשקול נקיטה בהליך משפטי לצורך נטרולו או צמצומו".
יש לכם שאלות שנושא סכסוכי שכנים, ועד בית, רעש ורטיבות בבניין? מוזמנים לפנות ל-karins-law.co.il