רן יוחאי, חיילת בת 20 ממושב שדי חמד, היא רוכבת מצטיינת עטורת פרסים וגביעים בספורט מוטורי. כבר בגיל 15 הייתה הנערה הצעירה ביותר שסיימה את המרוץ הקשה ביותר בעולם, "רד בול רומינאקס" ברומניה, וכעת המטרה שלה היא להיות מדורגת ראשונה בעולם: "כולם מקבלים הלם כששומעים מה אני עושה, אבל אני מאוד אוהבת ומצטיינת בזה".
1 צפייה בגלריה
רן יוחאי. אלופה
רן יוחאי. אלופה
רן יוחאי. אלופה
(צילום: מתוך סרטון, הדסטארט)

גלגלי עזר

הכל החל בילדותה, כשהתלוותה לעבודתו של אביה, מיקי יוחאי, מנכ"ל חברת קרוס קאונטרי, והחליטה לעלות על אופנוע. מאחר ש"רצתה להשוויץ" בפני החברים בכיתה, הוציאה רישיון ספורטיבי, שבישראל מותר מגיל 8. "אפילו לא ידעתי לרכוב על אופניים בשלב הזה", נזכרת יוחאי. "נתנו לי לרכוב על אופנוע עם גלגלי עזר, ערכתי מבחן שליטה, ומאז לא רציתי לרדת ממנו". 12 לאחר מכן, היא מתאמנת כיום באופן קבוע במסלול של אביה בבקעת הירדן, ומשלבת בין עיסוקה לבין שירותה הצבאי כספורטאית מצטיינית בצה"ל.


"לרוב כשאני מספרת לאנשים מה הספורט שלי, אני מקבלת פרצוף מופתע, שוק. למה? כי הספורט שלי יוצא דופן, הספורט שלי מיוחד, ויש כל כך הרבה עליו שאנשים לא מכירים. אין הרבה נשים בתחום, אבל יש הרבה נשים שרוכבות כתחביב. לפעמים מסתכלים עליי ותוהים מי זאת, במקומות שלא מכירים אותי, ורק אחרי שאני רוכבת אני מזהה מבטים של הערכה. יש כל כך הרבה סטיגמות בעולם שמיותר לתת להן תשומת לב. אני מתאמנת עם גברים, מתחרה בהם ומנצחת. חלקם מכירים אותי מאז שאני ילדה ומכירים את היכולות שלי. אני שווה בין שווים".
יוחאי היא אלופת ישראל במוטוקרוס וסופרמוטו, והמתחרה היחידה שמייצגת את ישראל באירופה בתחום הסופרבייק: "מבחינת ההשקעה שלי, בהחלט אפשר לקרוא לזה מקצוע, אבל הספורט הזה יקר ומאוד קשה למצוא מימון, במיוחד כשאת מגיעה מהארץ. במקרה של ספורטאים איטלקים או ספרדים, ההתאחדויות המקומיות מממנות את זה. גם בארץ יש התאחדות, אבל אין את המימון והתמיכה שיש בחו"ל. במקומות אחרים בעולם, ההתאחדות נותנת להם משכורת חודשית ועוזרת להם למצוא ספונסרים. בגלל זה אין הרבה ספורטאים ישראלים שיוצאים לתחרויות בחו"ל".

לשמוע את התקווה

למה הענף כל כך יקר?
"אנחנו מחויבים בציוד בטיחות, חליפת עור מצוידת בטכנולוגיית כריות אוויר, קסדה, מגפיים, כפפות. אחרי כל זה, אנחנו צריכים לשנע את אופנוע המרוץ ממדינה למדינה באירופה, ואיתו את כל הכלים, חלקי חילוף וכו'. כל זה לעומת ספורטאים בענפים כמו כדורסל וכדורגל, שצריכים את הנעליים המתאימות וזהו הם מוכנים. הספורט שלי הוא ספורט מיוחד, שרק נמצא בחיתוליו בישראל ולכן את רוב האימונים שלי אני לא עושה בארץ אלא לרוב בחו"ל, במקרה שלי בעיקר בספרד. אני נוסעת פעם בחודש ולפעמים יותר לבית ספר ספרדי שנחשב לאחד הטובים בעולם, אליו התקבלתי אחרי מבחנים, לאימונים כדי להתקדם ולהשתפר ולצמצם את הפער מהמתחרים והמתחרות האירופאים שלי.
"אני רוכבת מגיל שמונה, כבר 12 שנה שההורים שלי תומכים בי מעל ומעבר, מלווים אותי לכל תחרות, ודואגים שיהיה לי כל מה שאני צריכה כדי לעשות את זה על הצד הטוב ביותר. זכיתי, יש לי הורים שדוחפים אותי לרדוף אחרי החלומות שלי ולעשות הכל כדי להשיג אותם. לחשוב באופן יצירתי, כי תמיד יש איזושהי דרך שמסתתרת אי שם להשיג את המטרה".
קראו גם >>>>
יוחאי, כאמור, לא מסתפקת בהישגיה המרשימים עד כה ומתכוונת לכבוש את העולם עוד השנה, ולשם כך היא פנתה לגיוס המונים ב"הדסטארט" (לחצו כאן).
"הפעם הדרך שלי היא לבקש עזרה מהציבור", אומרת יוחאי, "המטרה שלי כעת היא לנצח באליפות אירופה. אני חולמת לעלות למדרגה הראשונה על הפודיום ולשמוע את התקווה, את ההמנון של מדינת ישראל מתנגן ברמקולים על הבמה באירופה".