פלפלונים ממולאים מתוקים וחריפים, מנת פתיחה כיפית שהתחילה במפגש ערב קיצי.
1 צפייה בגלריה
פלפלונים ממולאים
פלפלונים ממולאים
פלפלונים ממולאים
(צילום פרטי)
במרכזו כיכבו משחק כדורגל ולחמה בעג'ין, בצק דקיק שעליו תערובת בשר מתובלת, מעין פיצה ארמנית מפורסמת שמוגשת עם רבע לימון.
להשלמת החוויה החלטתי להכין גם מאזט קליל, סוג של סיפתח: פלפלונים מתוקים וחריפים ממולאים וצלויים בתנור.
מאחר שהיה גם טאבון בערב הכיפי הזה, העברתי אליו את תבנית הפלפלונים לצריבה קלה, ויצא מעדן קיצי וקליל, ביס של חגיגת טעמים, שהוגש על קרם טחינה ויוגורט - שילוב מושלם בכל ביס.
גם תערובת הבשר של הלחמה בעג'ין התאימה מאוד למילוי הפלפלים, ואוהבי החריף והבשר ייהנו מאוד מהשילוב. אני מאוד אוהב חריף, ולטעמי המנה משתדרגת מאוד כשמעיזים, אבל יש גם פלפלונים מתוקים וביס בשני סוגי המילויים.
מה שבטוח הוא שכל מילוי והחגיגה שלו הוא ביס מופלא באריזת מתנה יפה של הטבע.

פלפלונים ממולאים (מתוקים וחריפים)


החומרים:
30-25 פלפלים קטנים מתוקים או חריפים, או גם וגם (אפשר להגיש יחד וללכת על אפקט ההפתעה)
מלית שקדים
100 גרם שקדים מולבנים, גרוסים גס
4-3 כפות פנקו או פירורי לחם
3-2 כפות צנוברים (לא חובה)
כ־100 גרם מוצרלה מגוררת או קשקבל או פרמז'ן (לא חובה, התערובת עשירה גם בלי)
גרידה מליים או לימון
גרידה מחצי תפוז
2 שיני שום כתושות
כ־12 עלי נענע, קצוצים דק דק
8-6 גבעולי עירית, קצוצים דק דק
מיץ מליים או לימון
כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
כשליש כוס שמן זית
ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ומניחים בצד.
שוטפים את הפלפלים, יוצרים חריץ קרוב לגבעול ועוד חריץ לאורך הפלפל (לא עד הסוף). נוצר מעין T שדרכו ממלאים בקלות.
מסירים את הליבה והגרעינים וממלאים בתערובת. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בקופסה עד להכנת המנה.
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהפלפלים מקבלים השחמה קלה.
מעבירים את התנור למצב גריל ומעלים ל־200 ונותנים צריבה אחרונה של כמה דקות לסגירת המנה והשבחת הטעמים (אם יש טאבון מה טוב, אבל הגריל בתנור נותן מענה טוב ומספק).
מגישים על קרם יוגורט וטחינה (אפשר גם רק טחינה).

קרם יוגורט וטחינה


גביע יוגורט, עדיף יווני, עם אחוז שומן גבוה (מעל 3%)
כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון
3-2 שיני שום כתושות
3 כפות חומץ
4 כפות שמן זית
מלח
שליש כוס מים קרים
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים במטרפה, מוסיפים מים בהדרגה ולפי הצורך עד שמתקבלת תערובת קרמית פתוחה וחלקה.

מלית בשר לחמה בעג'ין


חצי קילו בשר טחון
2 בצלים יבשים
2 עגבניות ללא הליבה
1 פלפל שושקה או פלפל גמבה
1 פלפל חריף
3 שיני שום
10 גבעולי נענע טרייה, רק העלים
1 כף גדושה של רסק איכותי
כף פפריקה מתוקה
כפית וחצי פלפל אנגלי

קראו גם:

ההכנה:
מעבירים את כל החומרים ללא התבלינים למעבד ומפעילים בפולסים בעדינות עד לקבלת מעין סלט קצוץ דק.
מעבירים למסננת כדי להיפטר מהנוזלים.
מעבירים לקערה, מתבלים, מוסיפים את הבשר הטחון.
לשים היטב, ממלאים את הפלפלונים וממשיכים במתכון.