גבר כבן 50 ממורדם ומונשםורדם ומונשם לאחר שהובהל אתמול למיון מרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית ודיווח על מצוקה בבליעה וצריבה בפה לאחר שתיית משקה לא מזוהה בבית קפה.
1 צפייה בגלריה
14 מאושפזים
14 מאושפזים
מורדם ומונשם
(צילום: עמית שאבי)
קראו גם >>>
הגבר הגיע עם כוס השתייה למיון ונמסר לצוות כי ישנו חשד שהיה בכוס ממיס שומנים. בבדיקת מעבדה שנערכה בבית החולים התגלה שמדובר בחומר בסיס חזק המאפיין ממיסי שומן.
ד"ר קובי מצגר, רופא במלר"ד מרכז רפואי מאיר: "המטופל הגיע בהכרה אולם עם קשיים הבליעה, תחושת צריבה מהפה עד לאזור החזה, נפיחות בשפתיים והקאות. מיד כשהבנו כי לא מדובר בתגובה אלרגית אלא בתגובה לחשיפה כימית הזעקנו באופן מיידי צוות אף אוזן גרון. הצוות אבחן כי קיימת חסימה בנתיב האוויר והוא נלקח באופן מיידי לחדר ניתוח על ידי רופאים מרדימים לצורך אבטחת נתיב האוויר וביצוע הרדמה והנשמה".
ד"ר עבדת מאי, מומחית בהרדמה וטיפול נמרץ במרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית: "המטופל עדיין מורדם ומונשם אך הוא יציב ואנו עדיין בוחנים האם נגרם נזק למערכת העיכול או לדרכי הנשימה עליונות. במצבים בהם אנשים בולעים חפצים או נוזלים העלולים לגרום לנזק ולחסום את נתיב האוויר בבת אחת אנו מבצעים באופן מיידי פעולת הנשמה מניעתית על מנת להפחית את הסכנה לחייהם".
נוכח תקופה זו המאופיינת בניקיונות רבים טרם חג הפסח חוזר ד"ר מצגר ומדגיש: "מדובר בחומרי בסיס המכילים סודה קאוסטית ומוכרים לרובנו כממיסי שומנים למיניהם וטומנים בחובם סכנת חיים של ממש. באופן חד משמעי, אין לאחסן חומרי ניקוי במיכלים המיועדים למזון או למשקה ולהרחיקם באופן מוחלט מהישג ידם של ילדים. כמו כן, יש לזכור להימנע מערבוב חומרי ניקוי מסוגים שונים מחשש לתגובה כימית ביניהם ובפרט אקונומיקה וחומצה כלורית (מי אש).

במצב בו חלילה ארעה בליעה של חומר ניקוי יש להרחיק את החומר הפוגע, להרחיק בגדים שזוהמו ממנו, לשתות מיד מים או חלב לדילול החומר בגוף – בתנאי שאין קושי בבליעה ואין הקאה. בכל מקרה ישנו הכרח של פינוי מיידי לחדר מיון לקבלת טיפול רפואי".