תושב הוד השרון שלא היה מרוצה מדו"ח שקיבל קרא בקבוצת וואטס אפ "להוריד את הכפפות ולפעול באלימות נגד ראש העיר". גם לאחר שנכתב בקבוצה לא לפעול באלימות, הסביר התושב מדוע לדעתו כן צריך.
2 צפייה בגלריה
אמיר כוכבי. בעין הסערה
אמיר כוכבי. בעין הסערה
אמיר כוכבי. הסתה חמורה
(צילום: עמוד הפייסבוק של כוכבי)

קראו גם:

נגד התושב שעד לכתיבת שורות אלה לא התנצל ולא סייג את דבריו הוגשה תלונה במשטרה על הסתה לאלימות.
כידוע, דו"חות החניה בהוד השרון מעסיקים את תושבי העיר זמן רב בין היתר משום מעורבותו של משרד סנדרוביץ', בהליכי הגבייה. המשרד בעל הותק בתחום זכה בעבר לכותרות שליליות על מאפייני פעולתו בערים רבות. בעיריית הוד השרון הסבירו לא פעם את הטענות בריבוי מכתבי הגבייה שנובע מאחוז גבוה של תושבים שלא שילמו, אך כן זיהו כבר בתחילת הדרך תקלה שנבעה מהחלפת מערכות המחשוב באכיפה.

2 צפייה בגלריה
קנסות חניה
קנסות חניה
קנסות חניה
(צילום: לירן תמרי)

העירייה מנהלת כבר חודשים שיח מול תושבים, דואר ישראל וגם משרד סנדרוביץ, כדי לוודא את צדקת האכיפה או לחלופין את צדקת הטענות אך נראה כי למרות שיש כמה מאות תלונות, מתוך מעל 10000 דו"חות מדובר יחסית במספרים נמוכים והעירייה עושה מאמץ לוודא כל תלונה.
למרות זאת, בקרב חברי הקואליציה והנהלת העיר ישנה מורת רוח רבה נגד התנהלות האופוזיציה בעניין, ובייחוד נגד "שתיקתם לנוכח דברי הסתה חמורים". עיקר הדוברים מפנים בהקשר זה אצבע מאשימה כלפי חבר המועצה יואב יחיעם מסיעת חוזה חדש שפעיל מאוד בעניין הדוחות, ובכללם בקבוצות הווטסאפ השונות, "גם במהלך הדיון במועצת העיר שהתקיים בשבוע שעבר ועסק בין היתר בסוגיית הדוחות הקפיד יחיעם לעדכן ולהתעדכן בקבוצה בו התקיימה הסתה חמורה לאלימות", אמרו בכירים במועצת העיר, "וזאת מבלי שגינה את האלימות המוצעת כלפי ראש העירייה כוכבי וחברות וחברי הקואליציה העירונית ומבלי שמתח קו אדום לפעילותו הפוליטית".
יואב יחיעם מ"חוזה חדש" מסר בתגובה: "הטענה הזו מופרכת על סף האבסורד. האם היותי חבר מועצה הופכת אותו לאחראי על כל הודעה שנכתבת בקבוצת וואטסאפ של מעל 200 משתתפים, שבה גם אני מגיב לעיתים? אני לא בטוח. אין לי כל היכרות עם אותו אדם, וברור מאליו שאני מגנה כל קריאה לאלימות - אין על כך כל ספק ואם היה אני מבהיר אותו כאן.
"עם זאת, אני מגנה באותה נשימה את הספינים וההתקרבנות של הנהלת העירייה. במקום להתמודד באופן ענייני עם התקלה שגרמה לאלפי דוחות שגויים ולתושבים רבים עוגמת נפש, העירייה בוחרת לעסוק במקרי קצה, להעצים אמירה שולית שנגמרה בשלוש שורות וואטסאפ, להפוך אותה להר געש תקשורתי, שמוצג כאיום על שלטון החוק בעיר.
"ראוי שהעירייה תצטרף לשיח הציבורי באחריות ובשקיפות, במקום להאזין בסתר להתכתבויות של תושבים פגועים בקבוצות וואטסאפ, אולי תתכבד ותצטרף לשיח ותיקח גם היא אחריות. ראוי שגם ראש העיר להביע את עמדתו בנושא הדוחות לאחר שפספס באופן מצער את הדיון במועצת העיר ולא זכה לראות את עשרות התושבים שמבקשים ותשובות ונענים בתירוצים ובקביעה גורפת - לעירייה אין כל אשמה או אחריות בנושא".