כמו עוד כמה ירקות שלפעמים נדמה שהגעגועים אליהם במהלך הקיץ משביחים את טעמם עם בוא הסתיו והחורף, כך הוא הסלק:
משהו בטעם האדמתי והכבד שלו נראה עכשיו מתאים ומדויק.
נפלאות הסלקנפלאות הסלק
נפלאות הסלק
(צילום: ענת לשם)
קראו גם:
בילדותי לא סבלתי סלק. למרות שגדלתי בקיבוץ, שבו סלט סלק היה מנה נחשקת ודי נדירה, אף פעם לא הבנתי על מה המהומה.
בבגרותי, בטיול שערכתי באוסטרליה, התאהבתי בו ממש. היינו קונים סלק פרוס בקופסאות שימורים ונהנים ממנו כאילו היה סעודת מלכים לתרמילאי המצוי.
ועכשיו אני לומדת להכיר אותו -בקדרה, צלוי, מאודה ואפילו חי, איזה מגוון של מנות אפשר להכין איתו!
היום הכנתי מנה שנחשבת מפונפנת, אבל בעצם לוקח רק כמה דקות להכין אותה והיא טעימה להפליא!

קרפצ'ו סלק עם רוקט ואגוזי מלך

כשתי מנות
זמן הכנה: שתי דקות + עשר דקות השרייה
החומרים:
1 סלק חי קלוף
חופן עלי רוקט קצוצים
חופן אגוזי מלך
כחצי כפית מלח
מיץ מלימון שלם או יותר
שמן זית
ההכנה:
פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות במנדולינה או בקולפן.
משרים כעשר דקות במיץ הלימון והמלח (מומלץ לערבב באמצע).
מסדרים בצלחת, מקשטים ברוקט ואגוזים.
מזליפים מעט שמן זית.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק