בנג'מין, מטבח ישראלי של השף דניאל שליט נפתחה בהוד השרון: התפריט שהרכיב דניאל שליט, הוא חגיגה של המטבח הישראלי על עושרו וטעמיו הייחודיים.
4 צפייה בגלריה
מסעדת בנג'מין בהוד השרון
מסעדת בנג'מין בהוד השרון
מסעדת בנג'מין בהוד השרון
(צילום: גיל אבירם)
השף דניאל שליט, הוביל מטבחים גדולים כמו דיקסי ופילדלפיה, מועדון הקצינים של ג׳ירף, מסעדת קיוטו, רשת ריבר, רשת קפה רוטשילד. ולאחר מכן שימש שף יועץ למסעדות רבות, בנה תפריטים, יצר טעמים, תוך כדי חקירה אינסופית של המטבחים הרבים המרכיבים את הקולינריה הישראלית.

4 צפייה בגלריה
קבב חלאבי
קבב חלאבי
קבב חלאבי
(צילום: גיל אבירם)

עם הזמן, הרצון לחזור ולהוביל מטבח משלו הלך והתגבר, עד שחבר לאביב כהן, מהוד השרון, שמגיע מעולם הביטוח אבל חלם מאז ומתמיד לפתוח מסעדה. השניים הקימו את בנג'מין מטבח ישראלי, הקרויה על שם בכורו של אביב, במתחם המושבה בהוד השרון.
הקו הארצישראלי של בנג'מין עובר דרך המנות, העיצוב, האוירה, הפלייליסט, ותפריט הקוקטיילים - שקיבלו שמות ישראלים כמו ארץ טרופית יפה, השקדיה פורחת וסוף עונת התפוזים, ותפריט יין ואלכוהול הכולל בירות ויינות בוטיק ישראלים היוצרים חווית קולינריה ובילוי ייחודית. בנ'גמין מעוצבת כביסטרו מקומי עכשווי, עם מטבח פתוח ובר ישיבה נעים, בצבעים של חום, ירוק, אפור ושחור – פלטת צבעים של הטבע הישראלי ושימוש בחומרים כמו עץ אלון, ברזל במסגרות אומן, טיח דקורטיבי, מראות וקרמיקות מעוטרות.

4 צפייה בגלריה
טרטר פילה בקר
טרטר פילה בקר
טרטר פילה בקר
(צילום: גיל אבירם)


ומה בתפריט:

ירקות

חריפים - פלפלי צ'ילי כבושים, צ'ימיצ'ורי חריף, מטבוחה מעושנת ופלפל צ'ילי שרוף 18 ₪ ; סלקים צלויים - אגוזי לוז, זעתר טרי, שמן זית נבאלי "בית בד פתורה״, גבינת מכבים, שמן ירוק וגרידת תפוז 46 ₪ ; עגבניות חריפות - עגבניות מגי, לימון כבוש, פלפל חריף, בצל סגול, שמן זית פיקואל ומיץ לימון על לאבנה 38 ₪ ; קיסר המושבה - חסה לאליק ולבבות חסה רומיין, שרי צלויות, אספרגוס, קרוטונים ורוטב קיסר 58 ; שיפוד פטריות - צלוי במרינדת עשבי תבלין ובהרט על יוגורט ושמן תבלינים 46 ₪ ; סלט פריקה - ירקות שורש צלויים, תאנים יבשות, עשבי תבלין, שמן זית, מיץ לימון וטחינה 58 ₪.

4 צפייה בגלריה
השף דניאל שליט
השף דניאל שליט
השף דניאל שליט
(צילום: גיל אבירם)

בצקים

לחם "בנג'מין" - חרוך בתנור, קרם עגבניות שרופות ושמן זית 26 ₪ ; "ספיחה" - מאפה פתוח של בשר טלה קצוץ ועשבי תבלין קצוצים, בצל צרוב ובהרט. רוטב עגבניות עשיר, טחינה ומיקס עשבי תבלין 68 ₪ ; ניוקי חמאת זעתר ועגבניות צלויות - יין לבן, אספרגוס, שום וגבינת מכבים 76 ₪

ים

קרודו דג ים נא - לאבנה, שומר כבוש, אזוב טרי, סומאק, שמן זית נבאלי "בית בד פתורה", שאלוטס וצ׳ילי חריף 58 ₪ ; פילה דג - צרוב על הפלנצה, לקט ירוקים בשום ושמן זית, קרם ערק ועגבניות שרופות 92 ₪ ; קבב דגים - עשבי תבלין, שומר, לימון פרסי, רוטב עגבניות ופלפלים של שוש ופרנה שרופה 76 ₪

קראו גם:

יבשה

טרטר פילה בקר - צלפים, שאלוטס כבושים, בצל ירוק, תאנים יבשות, אגוזי לוז וקרם אריסה 68 ₪ ; סיגר חתונות - פרגית קצוצה, עשבי תבלין ובהרט. קרם עגבניות שרופות, טחינה ״הר ברכה״ וקצת חריף 38 ₪ ; השיפוד- נתחי עוף צלויים בתנור במשרה של סומאק, לימון כבוש, סילאן ועשבי תבלין על מסבחה שעועית 64 ₪ ; אסאדו - נתח אסאדו 400 גרם (לפני צלייה) בצלייה איטית במשרה של סירופ רימונים, צ'ימיצ'ורי ומשוואיה (תוספת לבחירה) 86 ₪ ; המבורגר בנג'מין - 2 קציצות סמאש בורגר 220 גרם בשר בקר טרי, איולי זעתר, חסה לליק, סלסת עגבניות ובצל כבוש. פוטטוס/צ'יפס לבחירה 76 ₪ ; ריזוטו - נקניקיות מרגז, חמאה, יין לבן, זוקיני וגבינת גראנה פדאנה 76 ₪ ; קבב חלאבי - קבב טלה עם נענע ופיסטוק על חצי פרנה חרוכה, טחינה לימון כבוש, עשבי תבלין ובצל כבוש 76 ₪ ; אנטריקוט על עצם - בקר ישראלי מיושן, משוואיה פיקנטית וצ'ימיצ'ורי (תוספת לבחירה) 58 ₪ ל-100 גרם.

בנג'מין, סוקולוב 46 הוד השרון. שעות פתיחה הרצה כל יום מ 18.00 עד 23.00. שעות פתיחה: כל השבוע מ 12.00 עד אחרון הלקוחות